keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Dream Up

Anu oli minun pari. Yhdessä mentiin NY-uskalla yrittää semifinaalia katsomaan klo 10. Kierrettiin kaikki pöydät läpi. Laitan päivän tapahtumasta kuvia.


Tässä on kolme lukiolaista tyttö jotka ovat perustanut Decade Clothing NY yrityksen. Heillä oli paitoja ja huppareita eläin teemoilla. He olivat itse suunitelleet ne kuviot yms. He osasivat hyvin keskustella tuotteistaan ja olivat energisiä.



 Tässä oli Huoltopalvelu Hagrid. Pojat olivat ammattilaisesti pukeutuneita ja osasivat myös kertoa yrityksestään innoissaan.


Tässä taas pari lukiolaista tyttöä jotka myyvät Shade merkkisiä huppareita. Itselleni ei jäänyt paljon mieleen tästä.


Tässä oli joku NY yritys jota minulle monta kertaa selitettiin mutta en vieläkään oikeen ymmärrä mitä he tekevät!


Tässä on Lillian's NY yritys. Tämä herätti minun mielenkiinnon. Tytöt järjestävät syntymäpäiväjuhlia lapsille. Heillä oli erilaisia hinta paketteja joissa oli erilaisia palveluja. Esim. aktiviteetit, teema, koristelu, leivonnainen, siivous. Mun mielestä hyvä idea koska varmasti monet vanhemmat tykkäisivät saada apua.



 Tämä yritys ei oikeen jättänyt minuun isoa vaikutusta. Eivät olleet kovin innoissaan selittämässä heidän yrityksestään, joten itselle tuli sellainen olo että vois mennä eteenpäin.


 Pojat myivät retki tarvikkeita lapsiperheille. Heidän yritys oli nimeltään Retki Hetki. Anu kysyi heiltä ovatko olleet partiossa ja sanoivat että ei. Sitten selittivät etteivät itse ole kiinnostuneita retkeilystä. Sanoivat että myyvät tarvikkeita vaan rahan takia. Ei ollut kovin vakuuttava. Mielestäni pitää olla kiinnostunut omista tuotteistaan että saat muutkin innostumaan.






Nämä yllä olevat kuvat olivat kolme graafisen suunittelijan nuoren tekemiä. Heidän tuotteet olivat erittäin hienoja ja osasivat hyvin kertoa tuotteistaan/palveluksistaan. Heti tuli sellainen olo että haluaisi pitää heidän kontaktit.

Käytiin harjun kampuksella syömässä ja ihailtiin hienoa ruokasalia!


Lounaan jälkeen mentiin kuuntelemaan Arman Alizadin luentoa, "Saako ja pitääkö unelmoida?". Odotettiin jonossa ainakin 20 minuuttia. Mä olin ihan jäässä ja oli huono olo.


Tässä kuva salista kun vihdoinkin päästiin sisälle. Hieman ahdisti ihmismäärä ja oli heikko olo. Itselle jäi luennosta mieleen se että jos on unelma jostakin niin ei saa antaa periksi. Todennäköisesti sen toteuttaminen ei tule olemaan helppoa ja monet eivät välttämättä tule ymmärtämään sitä. Siitä huolimatta ei kannata luovuttaa.




Yllä olevat kuvat olivat siitä iltapäivän olevasta Pop Up torista. Täytyy sanoa ettei kauheesti jäänyt näistä mitään mieleen koska oli huono olo. Oli siellä mielenkiintoisia pöytiä mutta en jaksanut kauheasti enään keskittyä. Menin kyllä lähihoitajien pöydälle istumaan ja mittasivat verenpaineen. Se oli ilmeisesti aika matala, joten se selitti hieman sitä huonoa oloa. Siellä oli myös yksi pöytä jossa myivät itsetehtyjä vaatteita lapsille. Ne oliva herkullisen värisiä ja ihania.


Tässä kuva viimeisestä paikasta missä käytiin. Mentiin siihen NY yritysten pitchaus kilpailuun kuuntelemaan miten he esittivät yrityksiään. Itselle jäi eniten mieleen ne yritykset jotka olivat intohimoisia omasta yrityksestään. Se tuo heti eri vaikutuksen kuuntelijalle ja herättää mielenkiinnon. Mitä eniten jäi mieleen oman yrityksen aloittamisesta on se että täytyy olla intohimoinen ja kiinnostunut siitä miten tekee/myy. Jos on kiinnostunut siitä mitä tekee niin sen tulee luontevasti esille ja herättää muissakin mielenkiintoa. Itse olen ajatellut luonnollista tapaa hoitaa hiuksia/ihoa. Netissä on olemassa koulutus jossa voi perehtyä vielä tarkemmin raaka ainesosiin ja tarkoitus olisi oppia itse kehittämään tuotteita. Se olisi sellainen asia mikä minua kiinnostaisi myöhemmässä vaiheessa.  Olen myös miettinyt partaiden käsittelyä enemmän koska se on muodissa ajankohtainen. Mun sedällä on parta ja hän on miettinyt miten Helsingissäkään ei ole kovin monta parran asiantuntijaa. (esim. erikoiset muotoilut, hoidot ja käsittelyt) Partojakin voi varmaan käsitellä luonnollisilla raaka aineilla. Olisi jotenkin ihana yhdistää terveelliset/luonnolliset toiminpiteet työssä koska ne ovat itsellekin tärkeitä asioita. Tällä hetkellä en tiedä miten ajankohtaista olisi yrityksen aloittaminen koska lapset on vielä niin pieniä ja ylimääräinen aika on vähissä. Voisin silti tutkia aiheeseen liittyviä asioita enemmän opiskelun ohella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti