sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Back to Sri Lanka

Who would've thought we would have two trips to Sri Lanka? Well, this trip came without much warning. It was a normal day, I was planning to go to the salon as usual. Then we found out that we had to leave the country that very day. Apparently some forms should have been submitted by 30 days after coming into the country. That day marked 30 days and although the forms were taken to immigration that very morning they were unable to be submitted. The reason being that a new policy had changed in immigration where only 50 tokens were given out per day. With 1000 people waiting for a token, we didn't get one thus leaving us only the option of leaving the country. If we had stayed even one day over the 30 days we would have a fine of 1000 dollars per person for every day overdue. This came as a shock and needless to say brought a lot of stress. In a short amount of time we had to process and decide whether we would go straight to Finland or Colombo. There was not enough time to go to Finland on such short notice so Colombo was our best option. Before knew it we were on a plane, still on sure of where we were going to stay. Thankfully the landlord of the place we are staying in Hulhumale had a guesthouse about 25 minutes from the airport and so we managed to stay there for couple nights. Sri Lanka is like a breath of fresh air. The boys were thrilled to be there exploring and we were well fed and thankful for all the kindness shown to us.


Here is a picture of the guesthouse

Ziki enjoyed the rocks



 Daddy still impressing me with his climbing skills


 Fresh,sweet and yummy pineapple. 




 Went to a beach close by and enjoyed the different sand, shells and waves.





 Yummy Sri Lankan food


 Reese excited about the fresh tropical fruits with vanilla ice-cream




 Observing the tiny fish 

 We went to visit the host family for the guesthouse and boys were excited about the car

 Their lush garden was so nice and the boys enjoyed running around barefoot checking out every corner. 





 Tiny guavas which by taste reminded me of the ones back from childhood that we had in Kenya. 





 An ebony wood tree, some of the strongest/darkest wood around. Reminded me also of Africa and all the wooden sculptures they make with it. 

Emmanuel was happy to see where the papayas grow. 

 The host family for the guesthouse, very kind and friendly. They had a coffee, lime, coconut and orangutan fruit trees growing in their garden. It was so nice to see. 

 Back to Hulhumale


Häiden historiaa ja perinteitä Suomessa

Halusin tehdä hää tehtävän kahdessa osassa koska siitä tulikin niin pitkä. Tässä postauksessa haluan kertoa enemmän Suomalaisten häiden historiasta, perinteistä ja traditioista. Koska perinteitä ja uskomuksia on monenlaista, olen tähän tehtävään valinnut osan.

Häiden historiaa ja perinteitä Suomessa

Alunperin häät Suomessa saivat vaikutteita Karjalasta sekä Ruotsista, myöhemmin Ranskasta ja Englannista.

1930-luvulle asti häät Suomessa olivat vuosisatojen ajan mittavia ja näyttäviä juhlia. Häitä saatettiin valmistella jopa vuosia. Joskus häitä juhlittiin päiviä tai parikin viikkoa, jos oli varaa. Usein koko kylä oli mukana häiden valmisteluissa ja yksityiskohtia hiottiin viimeiseen asti.

1970-luvulla häät olivat aika minimalistiset ja monet häätraditiot jäivät varjoon. Tämä johtui vanhempiensa sota-ajan hääkokemuksista.

Vihkimuodot 1100-luvulta alkaen keskiajalle asti ja sen jälkeenkin avioliitto oli kahden suvun välinen liitto.

Vuonna 1686 kirkkolaki katsoi kirkollisen vihkimisen tarpeelliseksi mutta ei pakolliseksi. Sitten vuonna 1734 kirkollisesta vihkimisestä tuli ainoa lainvoimainen keino solmia avioliitto. Joskus ihmiset elivät yhdessä ilman papin siunausta, jolloin tuomioistuin saattoi puuttua ja julistaa avoparin avioliittoon. Siviiliavioliitto tuli mahdolliseksi vuonna 1917.

1540-luvulle asti Suomessa noudatettiin Ruotsin mallin mukaan kanonista lakia josta löytyin avioliiton naimakelpoisuudet sekä esteet. Esimerkiksi esteitä avioliittoon oli: voimassa oleva liitto tai kihlaus, lähisukulaisuus, sairaus, erehdyttäminen avioliittoon, rikos avioliiton solmimistarkoituksena, ryöstö, ja suruaika (jonka katsottiin kestävän ainakin vuoden). Myös ala tai eri-ikäisyys vaikutti naimakelpoisuuteen. Morsiamen piti olla ainakin 12 vuotta ja sulhasen 14 vuotta. Myöhemmin ikä nostettiin molemmille 15-vuoteen.

Avioliiton solmimiseen piti olla vanhempien hyväksyntä. Toki vanhemmat eivät saaneet pakottaa lapsiaan liittoon. Naimakelpoisuus naisille oli että heidän piti kyetä eri kotitöihin. Esimerkiksi heidän piti osata lampaan keritsemistä, leipomista, lypsämistä ja kehräämistä. Sen lisäksi ompelutaidot piti olla haltuussa, kuten housujen polvien paikkaaminen. Miesten naimakelpoisuus oli kyetä miehen työhön ja perheensä elättämiseen.

Sen jälkeen kun mies löysi oikean morsiamen alkoi naimaneuvottelut morsiamen kotona. Kun sopimus tyydytti molempia osapuolia, sulhasen puhemies maksoi morsiamen isälle luovutusmaksun, eli korvausmaksun neidon kasvatuksesta. Sen jälkeen tuli kosintajuhla, jolloin sulhasen suku saapui morsiamen kotiin. Kosintajuhlan jälkeen tuli kihlajaisjuhla jolloin kosinta virallistettiin. Molemminpuolinen lahjominen jatkui. Morsiamen ja sulhasen taitoja sekä tapoja testattiin kotivierailuilla. Kun tavat ja taidot olivat testattu, seurasi viralliset kihlajaiset. Sana "kihla" tulee germaanisesta sanasta "gisla",joka tarkoittaa panttia. Eli kihla oli alun perin sulhasen maksama sopimusraha. Virallisissa kihlajaisissa morsian tarjoili ruokaa ja juomista läheisilleen.

Kihlajaisia seurasi kuulutukset, kolmena häitä edeltävänä peräkkäisenä sunnuntaina. Tapana oli hääparille antaa "kuulutuskepit" jotka olivat kävelykepin muotoiset. Kepit olivat humoristisia lahjoja että symbolisia merkkejä avioliiton tueksi. Tämä perinne on eniten esiintynyt Pohjanmaalla, Lounais-Suomessa ja Uudenmaan ruotsinkielisen väestön keskuudessa.

Häiden suunittelu/valmistelu vaihe oli pitkä prosessi. Morsian keskittyi ahkerasti kapioiden tekemiseen. Kapiot tehtiin lahjaksi sulhasen sukulaisille. Osa niistä olivat arki käyttöön mutta joskus ne olivat niin hienoja ettei niitä käytetty vaan näytettiin ylpeänä vieraille. Usein nämä lahjat olivat nimikoituja lakanoita, pyyhkeitä ja tyynyliinoja, peitteitä, liinoja, pitsejä, kymmeniä metrejä vaate-liinavaate-ja alusvaatekankaita.

Häät olivat usein kalliit juhlat vanhemmille, joten keruumatka oli suosittu tapa. Usein kaaso ja morsian yhdessä lähtivät kiertämään kylää keräten materiaaleja häitä varten. Esimerkiksi he keräsivät kankaita, pyyhkeitä, lankoja, nenäliinoja, pitsejä, pieniä vaatekappaleita, rahaa, ruokatarpeita sekä kapioiden ja lahjojen valmistuksessa tarvittavia raaka-aineita. Vierailut olivat kunnianosoituksia, joten heille usein tarjottiin syötävää ja juotavaa. Kaaso oli usein vanhempi naispuolinen sukulainen joka ohjasi nuorta morsianta. Sukulaisuus oli tärkeä valintakriteeri aikoinaan, sillä ei-sukulainen kaasona pelättiin noituvan morsiamen.

Hääjuhlia saatettiin viettää jopa 2 viikkoa, jos oli varaa. Köyhimmät parit saattoivat jättää juhlat kokonaan juhlimatta. Hääjuhlissa oli aina tarjolla kalaa ja paljon alkoholia. Häiden kulut olivat kalliit ja saattoi morsiamen isälle maksaa kokonaisen vuoden ansiotulot.

Morsiamen itkettäminen on ollut perinne. Morsiamen itkettämisen tarkoituksena on ollut suojata häntä yliluonnollisilta voimilta. Yleisesti ajateltiin että mitä kovemmin morsian itki häissä, sitä onnellisempi hän oli vastaisuudessa. Itkupolska on hääperinne jonka juuret alkoivat jo 1600-luvulla. Sen tarkoitus oli hyvästellä morsian sekä ottaa hänet vastaan uuteen perheeseen ja aviosäätyyn. Ensin morsiamen naimattomat ystävätterensä tanssittivat häntä ja sen jälkeen vanhemmat rouvat jotka toivottivat morsiamen tervetulleeksi uuteen aviosäätyyn. Sulhanen myös tanssi polskaa samantapaisesti.

Morsiussauna on myös ollut suomalainen hääperinne. Sauna on aina ollut suomalaisille tärkeä osa elämää. Sillä on kiva olla puhdas, kaunis ja terve astuessaan uuteen elämänvaiheeseen. Saunaperinteitä on monta mutta tässä muutama uskomus sen suhteen liittyen häihin. Vihtominen saunassa uskottiin tuovan naimaonnea. Metelöiminen saunan yhteydessä uskottiin karkoittavan pahat voimat jotka saattoivat uhkata hääparin onnea. Saunomisen jälkeen vihta heitettiin katolle ja jos se jäi sinne, se tiesi hyvää. Saunominen uskottiin karkoittavan pahan ja vahvisti vastustuskykyä tulevien onnettomuuksien varalle. Sitten kun hääpari saunoi yhdessä heidän piti vihtoa toistensa selkää vastoilla. Näin uskotiin takaavan aviosopu ja uskollisuus. Sen lisäksi morsiamen ja sulhasen piti hieroa toisiaan suolalla ja jauholla. Suola uskottiin puhdistavan vanhat synnit ja jauho valmisti heitä tulevaan elämään.

Häämuoti historiassa

1700-luvulle asti ei ollut tiettyjä morsiusmuodin ominaispiirteitä. Sitten 1750- luvulla puvut saattoivat olla kukikkaista silkeistä materiaaleista tehtyjä. 1700-luvulla amerikkalainen puuvilla ilmaantui suomeen muuttaen muotia. Valkoinen hääpuku alkoi ilmaantua muiden värien rinnalle. 

1800-luvulta 1900-luvun alkuun asti musta oli yleinen hääpuvun väri etenkin maaseudulla. 1800-luvun puolivälin jälkeen valkoiset häämekot olivat suosiossa sekä valkoiset hunnut ja erilaiset seppeleet. 

1935 vuoteen asti huntua pidettiin neitsyen asuun kuuluvaa asustetta. Helykruunut olivat käytössä tietyillä alueilla ainakin 1930-luvulle asti. 

1860-luvulla morsiuskimput syrjäyttivät virsikirjat, joita morsiamet aiemmin kantoivat kädessään. 

Sodan aikaan olivat yksinkertaisemmat asut käytössä. Miehet usein pukeutui oman alueensa kansallis- tai juhlapukuun, univormuun, tai niiden puutteessa parhaimpaan pukuunsa. 

1900-luvulla häämenot muuttuivat kansainvälisemmiksi. Häät saivat vaikutteita kuninkaallisten kuin julkisuuden henkilöidenkin häistä. 

1920-luvulla polttareita vietettiin ympäri Suomea. Käsite ollut pidempään vaikka polttari sana ollut vain toista sataa vuotta. Se alkoi yläluokan miesten kesken. Miehet menivät ravintolaan ja sen jälkeen joivat itsensä känniin. 1800-luvun loppupuolella yläluokkien naiset alkoivat juhlia polttareita saunoen ja hassutellen. Saattoivat pukeutua miehiksi yms. Nykyään polttarit ovat edelleen käytössä.

Lähteet:
amoriini.com/suomalaiset_haat (suurin osa tekstin tieto poimittu täältä)
http://www.naimisiin.info/haaopas/morsiussauna.html

lauantai 20. tammikuuta 2018

Avioliitto ja häät

Avioliiton merkitys on itselleni hyvin tärkeä. Löysin netistä lyhyen selostuksen joka kuvailee omia ajatuksiani avioliitosta.


"Avioliitto on miehen ja naisen välinen suhde ja sopimus, perheen perusta. Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti ja liitto saa yhteiskunnallisen aseman.Avioliitto voidaan Suomessa solmia joko kirkollisesti tai siviiliviranomaisen edessä. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta.

Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, ja asetti heidät elämään keskinäisessä yhteydessä ja rakkaudessa. Avioliitto on Jumalan antama tehtävä ja hänen erityisessä suojeluksessaan. Avioliitto on asetettu puolisoiden keskinäistä huolenpitoa ja elämän jatkumista varten.

”He eivät siis enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen erottako.” (Matt.19:6)" (tieto suoraan otettu: http://www.terve.fi/avioliiton-merkitys)

Tässä muutamia kuvia omista häistä. Hiukset halusin rennosti ylös nostettua. Meikin tein itse. Mekon löysin Jenkeistä kesä alennuksesta ja ihastuin tähän malliin. Häät olivat Ugandassa, Victoria järven vieressä. Hääpäivää vietettiin 04.01.2013. 


Meillä oli siskoni kanssa tuplahäät! Kukka kimput olivat tehty trooppisista kukista. 



Tässä kuva kakuista. Haluttiin persoonalliset kakut, joten meidän iso sisko ja mun hyvä ystävä tekivät ne. 


Tässä tehtiin lupauksemme toisillemme ja muiden edessä. 



Tässä meidät siunattiin avioliittoon Jumalan edessä. Sulhaset olivat pukeutuneet pellava housuihin ja liiveihin.



Morsiusmuoti 50-luvulta tähän päivään

"Tyyli oli 1950-luvulla hillityn eleganttia ja häämuotiin kuuluivat muun muassa lyhyet hunnut, vyötäröä korostavat puvut sekä runsaat pitsit."(http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan)

Minun isovanhemmat menivät naimisiin 1953 ja heilläkin oli tuplahäät.  Minun pappa on vasemmalla ja mummo hänen vieressä. Näyttäisi siltä että sulhasilla on mustat puvut ja morsiamet pitkähihaisissa mekoissa. Kuvan perusteella näyttäisi siltä että heillä on ruusu kimput, hunnut ja hunnuissa jotku koristeet. Tässä kuva heidän häistä.


"1960-luvulla naisten helmat alkoivat lyhentyä, eivätkä edes aivan minimittaiset hääpuvut olleet tavattomia. Toisaalta myös hippiaika vaikutti hääpukuihin ja 1960-luvun morsiamen valinta saattoi olla myös pitkä, kaftaanimallinen hääpuku.

1970-luvulla muotivirtaukset vaihtelivat paljon, eikä mikään yksi tietty suuntaus noussut morsiuspuvuissa ylitse muiden. Moni 1970-luvun morsian ei itse asiassa käyttänyt varsinaista hääpukua lainkaan, vaan hääpukuna saattoi olla värikäs leninki tai housupuku."(http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan)

Minun vanhemmat menivät naimisiin 1977. Heilläkin oli tuplahäät! Hiukset olivat nutturalla ja pitkä huntu sekä kruunu oli käytössä koristeena. Äitini sanoi että vuokrasivat mekot. Mekot näyttäisi olevan pitkähihaiset. Sulhasilla oli samettipuvut. Ruusukimput mun mummo asetti. 





Englannin prinsessa Diana ja prinssi Charles menivät naimisiin 1981. Tässä kuvia häämekon muodista siihen aikaan. Iso hihat, pitkä huntu ja laahus sekä näyttävä kukkakimppu."Rypytykset, röyhelöt, ruusukkeet, rimpsut ja runsaus jäivätkin 1980-luvun häämuotiin. Tuttuja olivat myös valtavat olkatoppaukset ja tupeeratut kampaukset." (http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan)

(Kolme kuvaa otettu googlesta)



"1990-luvun alkupuolella häämuodissa oli vielä vahvoja kaikuja 80-luvulta ja puvut olivat romanttisia, runsashelmaisia prinsessaunelmia. Hihattomia pukuja ei juurikaan käytetty, vaan puvut olivat usein peittäviä. Vuosikymmenen loppua kohti muoti kuitenkin yksinkertaistui." (http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan)

Tässä kuva Mika ja Erja Häkkisen häistä vuonna 1998. Kuvasta näkee että 90-luvun loppupuolella tyyli on yksinkertaistunut. 

(kuva otettu googlesta)

"Hääpuvuista tuli entistä rohkeampia 2000-luvulla. Hääpuvut tulivat myös voimalla populaarikulttuuriin. 2000-luvulla on nähty myös upeita kuninkaallisia häitä, jotka ovat antaneet runsaasti vaikutteita häämuotiin.  Morsiamella on ennen kaikkea mahdollisuus ja vapaus valita, millaisessa asussa tärkeän päivänsä viettää. Hääpuku voi olla lyhyt tai pitkä, valkoinen tai värikäs, pitkähihainen tai hihaton." (http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan) 

Englannin prinssi William ja hänen vaimo Kate Middleton menivät naimisiin 2011. Tässä näkee että kukka kimppu on pieni mutta kaunis. Mekko on elegantti ja näyttävä jossa käytetään pitsiä yms. Huntu ja kruunu erittäin kauniit. Prinssi Williamin puku on kuninkaallinen eikä perinteinen musta puku. Hiukset jätetty alas, ei nutturalla. 
(kuvat otettu googlesta)


2018 Trendit
Youtubesta katsoin videon missä oli 2018 hiustrendeistä kuvia. Tässä omat havainnot: aktiivinen pinta, koristeita hiuksissa, luonnollisen näköiset laineet ja hiukset jätetty auki, kruunu, kihara nuttura, joissain huntu käytössä, löysää lettiä pitkiin hiuksiin/koriste yhdistetty lettiin, kukkia käytetty koristeeksi. (https://m.youtube.com/watch?v=L-gEAoh_hn0) Hiukset ovat rennot ja luonnolliset. 

Tässä kuvia 2018 hiustrendeistä (Kuvat otettu Tania Maras blogista, osoite lähteissä). Tässä kauniisti yhdistetty kukat hiuksiin. 
(https://fi.pinterest.com/pin/80853755794673388/)













Tällainen meikki on hyvin suosittu häämeikki 2018. Vahvempi silmämeikki käyttäen luonnollisia sävyjä.


Tässä mekoista kuvia, jotka ovat nyt 2018 muodissa. Paljon on mekoissa koristeita, pitsiä, ilmavuutta. Eleganttia tyyliä.

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680820/

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680819/

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680815/

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680838/

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680831/

 https://fi.pinterest.com/pin/AaNPOqu-h-uc6mi5yIsfh_milHsAMgxF2tVuq8OG-SSZajL1HivkiVs/

https://fi.pinterest.com/pin/ATEriF3chmQzm09FS1uzRykU_JqYWUiLRPjGG1GwIQoUry47FeaU2LA/

https://fi.pinterest.com/pin/80853755794680809/

Sulhasen muoti 2018

Kuvista näkee miten miesten puvut voi olla lähes minkä värisiä tahtoo. Aiemmin musta puku oli suosiossa, nyt eri värit ovat otettu käyttöön. Hiustyylitkin ovat persoonalliset ja usein siistit. Nyt on ollut trendikästä jättää päälle pituutta ja sivut/takaa lyhyet. 

Chic groom attire, navy blue suit, white calla lily bout, no tie // Rachel Ackerman
https://fi.pinterest.com/pin/163607398945877503/

24 Stylish Groom Attire For Winter Weddings ❤ See more: http://www.weddingforward.com/groom-attire/ #weddings #groom
https://fi.pinterest.com/pin/517280707184864626/

Audrey Paris photo  Photographer www.lesecretdaudrey.com   Stationary http://www.studiofrenchblue.com/   Flower http://www.lilypaloma.fr/   Hair and make up http://www.sannisorma.com/
https://fi.pinterest.com/pin/545568942338497035/

Groom beach wedding accessory
https://fi.pinterest.com/pin/747316131886626432/

Photography : Shannon Moffit Photography | Grooms Attire : Calvin Klein Read More on SMP: http://www.stylemepretty.com/2016/11/16/berry-wedding-color-ideas/
https://fi.pinterest.com/pin/205758276706539265/

Grooms attire by THE BLOKE_Photography ©️️Kai Weissenfeld as seen on Wedding Blog Humming Heartstrings.  Read more: http://www.hummingheartstrings.de/index.php/hochzeitsmode/qualitaetsvolle-moderne-anzuege-fuer-den-braeutigam-von-the-bloke/
https://fi.pinterest.com/pin/184084703500031767/

Yleisesti katsoen häätrendit 2018 ovat monipuoliset, riippuen ihmisen omasta tyylistä ja toiveesta. 

Häiden "Tsekkilista"
Nykyään netistä löytyy näppärästi tällaisia listoja mitkä auttaa häiden suunnittelussa. :)
 Find out how to plan the perfect wedding with our best wedding tools on PerfectWeddingGuide.com. Download this wedding planning checklist and other tools.

 https://fi.pinterest.com/pin/83457399329109109/


Lähteet:
http://www.terve.fi/avioliiton-merkitys
http://www.lily.fi/blogit/myota-ja-vastoinkaymisissa/haapukumuotia-50-luvulta-tahan-paivaan
https://www.google.mv/search?biw=1280&bih=701&tbm=isch&sa=1&ei=zCBjWoLhLsjcvgSvyIeYAg&btnG=Search&q=princess+diana+wedding+dress#imgrc=LEbPYxNPMMvBoM:
https://www.google.mv/search?biw=1280&bih=701&tbm=isch&sa=1&ei=zCBjWoLhLsjcvgSvyIeYAg&btnG=Search&q=princess+diana+wedding+dress#imgrc=qWz2bjPM0VO8nM:
https://www.google.mv/search?biw=1280&bih=701&tbm=isch&sa=1&ei=zCBjWoLhLsjcvgSvyIeYAg&btnG=Search&q=princess+diana+wedding+dress#imgrc=JSuuqRoGj_YfcM:
https://www.google.mv/search?q=mika+ja+erja+h%C3%A4kkinen+h%C3%A4%C3%A4t&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjBjZKVtubYAhXLpI8KHSf2C_kQsAQIKQ&biw=1280&bih=652#imgrc=vxPvxsW2e0DvIM:
https://www.google.mv/search?biw=1280&bih=701&tbm=isch&sa=1&ei=5CpjWs-4DszivgS4h7aoAg&q=kate+middleton+wedding&oq=kate+middleton+wedding&gs_l=psy-ab.3...35028.44846.0.45250.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.tnPmwU5p_nU#imgrc=l__5VgcLPzlXmM:
https://www.google.mv/search?biw=1280&bih=652&tbm=isch&sa=1&ei=5CpjWs-4DszivgS4h7aoAg&q=kate+middleton+h%C3%A4%C3%A4t&oq=kate+middleton+h%C3%A4%C3%A4t&gs_l=psy-ab.3...15286.21377.0.22132.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.YjK2ZxhsO2A#imgrc=9gcTruORgPyHxM:
https://m.youtube.com/watch?v=L-gEAoh_hn0
https://www.taniamaras.com/ultimate-wedding-hair-trends-2018/