maanantai 15. toukokuuta 2017

Permanenttiaineet ja käyttöohjeet

Koulussa käytetään kahta KC professionaalin permanenttituotteita. Esittelen blogissani KC Perm Multiwave Sensitive sarjaa koska se minua eniten kiinnostaa.


KC Perm Multiwave Sensitive tuotesarja

Tuotteen kuvaus
Tioglykolaatiton permanenttineste. Soveltuu herkkälle hiuspohjalle ja siihen sisältyy kolme eri vahvuutta, joista valitaan hiuslaadun mukaisesti. Nämä tuotteet kestokihartavat hiukset turvallisesti ärsyttämättä hiuksia tai hiuspohjaa. Lopputuloksena voi saada kauniit ja joustavat kiharat.

Permanenttiaineet kolmella vahvuudella, A, B ja C.


A vahvuus sopii normaali ja vaikeasti kihartuvalle hiuksille. Sisältää: Aqua, Cysteamine HCI, Etanolamine, Oleth-20, Ammonium Bicarbonate, Styrene/PVP Copolymer, Pentasodium Pentate.


B vahvuus sopii värikäsittelyille, hennoille ja helposti kihartuvalle hiuksille. Sisältää: Aqua, Cysteamine HCI, Ethanolamine, Ammonium Bicarbonate, Oleth-20, Styrene/VP Copolymer, Pentasodium Pentetate, Magnesium Carbonate, Sodium Laureth-40 Sulfate, Sodium Hydroxide, Sorbic Acid.


C vahvuus sopii vaalennetuille ja herkille hiuksille. Sisältää: Aqua, Cysteamine HCI, Aminomethyl Propanol, Oleth-20, Styrene/PVP Copolymer, Pentasodium Pentetate.


A, B ja C permanenttiaineiden käyttöohjeet:
1. Pese hiukset ensin neutraalilla shampoolla. Voit tarvittaessa tasoittaa hiusten eri huokoisuusasteita esim. Four Reasons Moisture Mistillä tai No Nothing Very Sensitive Moisture Mistillä.

2. Rullaa hiukset haluamallasi tavalla sopivan kokoisille permanenttirullille ja suojaa hiusrajat nauhavanulla. Valitse sopiva vahvuus permanenttiainetta ja kostuta sillä jokainen rulla vähintään kahdesti niskasta aloittaen.

3. Varmista että rullia on kostutettu riittävästi. Peitä rullat hupulla tai kelmulla, älä käytä lämpöä. Vaikutusaika on kaikissa vahvuuksissa 10 minuuttia- noudata vaikutusaikaa huolellisesti.

4. Vaikutusajan jälkeen pese hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä. Huuhtele lyhyet hiukset ainakin 5-10 min. ja pitkät 10-15 min. Huuhtelu pitää tehdä huolellisesti!

5. Pyyhekuivaa permanenttirullat huolellisesti painelemalla niitä pyyhkeellä rulla rullalta. Kiinnitä permanentti- sekoita KC Perm Multiwave Sensitive Neutralizer- kiinnite nokkapullossa veden kanssa 75ml + 75ml ja levitä 2/3 nesteestä sienen kanssa tasaisesti rullille. Anna vaikuttaa vähintään 5 minuuttia. Avaa rullat hellävaraisesti venyttämättä hiusta ja lisää loput kiinnitteestä hiusten latvoihin puristelemalla, anna vaikuttaa vähintään 3 minuuttia. Vaikutusajan päätyttyä pese hiukset huolellisesti.  

6. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin tasaisesti vähintään 30 ml KC Sensitive Multiwave Sensitive Hardener - jälkikäsittelyainetta. Anna vaikuttaa 3 minuuttia, huokoisissa hiuksissa lyhyempi vaikutusaika. Huuhtele lopuksi hiukset huolellisesti.

7. Jos hiukset tarvitsevat lisähoitoa käsittelyn jälkeen, käytä hiuslaadulle sopivaa hoitoainetta.

Varoitus: Vain ammattikäyttöön. Noudata käyttöohjeita. Säilytettävä lasten ulottumattomissa. Varottava aineen joutumista silmiin. Aineen jouduttua silmiin huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja käännyttävä lääkärin puoleen. Käytettävä asianmukaisia käsineitä. Nämä varoitukset soveltuu koko tuotesarjaan!



Kiinniteaine
MultiWave Sensitive neutralizer 1+1 on hajusteeton kiinniteaine. MultiWave Sensitive neutralizer sisältää vain dermatologisesti tutkittuja raaka-aineita. Ei sisällä hajusteita eikä väriaineita. Varottava aineen joutumista silmiin. Silmiin joutunut aine huuhdottava heti pois runsaalla vedellä. Käytä sopivia suojakäsineitä.


Sisältää: Aqua, Sodium Bromate, Laureth-23, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil.

KÄYTTÖOHJE:
1. Sekoita kiinnite veden kanssa nokkapullossa 75ml + 75ml.
2. Levitä 2/3 aineesta sienellä tasaisesti rullille ja anna vaikuttaa 5 minuuttia.
3. Avaa rullat varoen, hiusta venyttämättä. Lisää loput aineesta hiusten latvoihin puristelemalla ja anna vaikuttaa vielä vähintään 3 minuuttia.
4. Vaikutusajan päätyttyä huuhtele hiukset huolellisesti.

Huom! Älä käytä KC Perm Multiwave Sensitive Neutralizer- bromaattikiinnitettä muiden permanenttiaineiden kanssa.  





Multiwave Sensitive jälkikäsittelyaine
Käytettävä KCProfessional Multiwave permanentti-käsittelyn yhteydessä parhaan lopputuloksen saamiseksi. Palauttaa hiusten luonnollisen tasapainon.

KÄYTTÖOHJE: Levitä vähintään 30 ml tuotetta pyyhekuivattuihin hiuksiin kiinnityksen jälkeen tasaisesti. Anna enintään vaikuttaa 3 minuuttia, huokoisissa hiuksissa lyhyempi vaikutusaika.
Huuhtele hiukset huolellisesti.


Sisältää: Aqua, Citric acid, Cetrimonium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castrol Oil, Styrene PVP Copolymer.
Image result for KC multiwave sensitive perm
(Kuvan lähde:https://www.google.fi/search?q=KC+multiwave+sensitive+perm&rls=com.microsoft:fi-FI:IE-Address&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwixmtDApufTAhUJYJoKHUKuB_EQ_AUICigB&biw=1366&bih=674#imgrc=wYWZfC5TqILfKM:&spf=1494487159746)


2. Permanentin rullaus ja taivutussuuntien valinnassa vaikuttaa se minkälaisen lopputuloksen/kampauksen haluaa.


3. Sik-sak jakausta käytetään silloin kun jakauksen näkymistä halutaan välttää.


4. Rullaustekniikalla tarkoitetaan kahta asiaa:


a. Taivuttimien keskinäistä asettelua hiuksistossa. Kun käsitellään koko hiuksistoa tai osaa sitä, voidaan puhua esim. tiiliskivi-, klassisesta, spiraali- tai pystyrullaustekniikasta. Erilaisia rullaustekniikoita voidaan yhdistellä samassa hiuksistossa eri tavoin.


b. Tapaa kiertää/käsitellä yksittäistä hiusosiota. Tavoitteena on saada yksittäiseen hiusosioon tietynlainen tai -suuntainen taivutus tai kiharan muoto. Yksittäisen osion rullaustekniikasta käytetään käsitteitä ilmavuuskihara, syvyyskihara, kaksoisrullaus, sormikiharat, letit tai punokset tai osioittainen tupeeraus jne. Eri tavoin rullattuja osioita voi yhdistää monin tavoin saman hiuksiston alueella.


5. Permanentissa voidaan käyttää patukoita, erikokoisia/erimuotoisia rullia, rautoja, hiusklipsejä, vaahtomuovista patukkaa joka sidotaan hiuksiin yms. 


6. Latvapaperin avulla hiukset saadaan tiukasti ja tasaisesti kiertymään rullan ympärille. Latvapaperi asetetaan pituussuunnassa latvojen yli niin, että hiusosio jää paperin ja rullan väliin.


7. Eri tekniikoilla tarkoitetaan:


a. Ilmavuusrullaustekniikka- Hiusosion kaikki hiukset nousevat hiuspohjasta ylöspäin mahdollisimman tasaisesti. Tässä tekniikassa noudatetaan kimmoisan ja tasaisen rullauksen periaatteita. Rullan tulee asettua oman osionsa päälle, jolloin vetosuunta on hieman kiertosuunnan vastaiselle puolelle.


b. Syvyysrullaustekniikka- Hiusosion tyveen jää suoraa ja hiusosio kihartuu vain pituudesta ja latvasta. Pyritään harvoin kimmoisaan ja tasaiseen lopputulokseen, jonka syystä osion voi jättää venyttämättä rullauksen aikana. Rullattaessa latvat ylöspäin osion vetosuunta on kiertosuunnan vastainen, kun taas alaspäin latvoja kiertäessä osion vetosuunta on kiertosuunnan mukainen.


c. Tyvirullaustekniikka- Tavoite on saada hiukset kohoamaan hiuspohjasta niin, että hiusten latvat eivät kiharru. Ainoastaan hiusosion tyviosa kierretään rullalle, jolloin latvaosa jää näkyviin rullan ulkopuolelle. Mitä enemmän hiusosiota pystytään venyttämään rullattaessa, sitä kimmoisammin tyvipermanentti tai tyvikohotus hiuksissa on. Kimmoisuus pidentää tyvikohotuksen kestoa.


d. Kaksoisrullaustekniikka- Tavoite on tyvestä ilmavana pysyvä pitkien hiusten permanentti. Sen voi tehdä kahdella tekniikalla. Ensimmäisessä tekniikassa yksittäinen hiusosio rullataan kahdelle eri rullalle ja toisessa kahteen osaan jaettu hiusosio rullataan eri rullille.


e. Pyramidirullaustekniikka- Pyritään vaan kihartamaan latvaosaa. Rullat asettuvat limittäin päällekkäin toistensa varaan niin, että alempi tukee ylempää rullaa.


f. Spiraalirullaustekniikka- Soveltuu parhaiten pitkille ja puolipitkille hiuksille. Hiusten pitää olla riittävän pitkät että ne voidaan kiertää pystyasennossa olevan rullan ympärille spiraalille. Kierrettävän koko riippuu hiusten tiheydestä, paksuudesta, rullan läpimitasta sekä tavoiteltavasta tuloksesta. Spiraalikiharaa voidaan tehdä kahdella tavalla: kiertämällä hiusosio suorana rullan ympärille (nauhamaisesti) tai kiertämällä hiusosiosta itsensä ympäri ennen rullausta (kierteisesti).


8. Kun käytetään kampauspiikkejä permanentissa on hyvä muistaa ettei kampauspiikillä voi pitää monta rullaa paikoillaan, koska jäykkä piikki nostaa ja samalla kiristää reunimmaisia rullia. Tällöin kiristyvät hiukset vetävät hiustupen suuaukkoja hiuspohjasta ulospäin ja permanenttiaine saattaa päästä hiustupen yläosaan. Päästyään hiustupen yläosaan permanenttiaine katkaisee hiuksen hiustupen sisällä.


9. Tässä kuvassa on käytetty erikoisia rullia saamaan luonnollisen näköisiä kiharoita. Näyttäisi siltä että osa rullista on laitettu päällekkäin mutta jäin miettimään miten noi sivut on tehty.
 Our client is summer ready with this Beautiful beachy waves perm with #olaplex…:
(Kuvan lähde:https://fi.pinterest.com/pin/82261130674594466/)




Olisikohan tämä tehty klassisen rullauksen tekniikalla? Tyvi ja latva on molemmat kohotettu kiharilla.

Before and after perm on inverted bob style.:


Tämä seuraava kuva on mielestäni spiraali, koska rullat ovat laitettu ympäri päätä pystyasennossa.
Loose curl perm...now if mine would just come out like this in perms I'd be ecstatic!:
(Kuvan lähde:https://fi.pinterest.com/pin/330451691383059116/)

Tässä ois toinen spiraali permanentti jossa on käytetty erikokoisia rullia.
Spiral perm on gray, white, and pink rods--before/during/after.:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti