maanantai 22. toukokuuta 2017

Suoristaminen ja miehen osapermanentti

1. Jos haluaa hiuksia suoristaa, hiuksiin laitetaan permanenttinestettä johon lisätään jotain raskasta suurimolekyylistä ainetta. Esimerkiksi silikonia (cyclomethicone), proteiinia (silk protein) sekä vehnä- tai perunajauhoa.


2. Yleiset käyttöohjeet hiuksen suoristamiseen permanenttiaineella johon on lisätty raskaita molekyylejä: Keune Hair Straightener + Silk Protein (Suoristuspermanentti permanenttiaineella. Raskaat molekyylit lisätään permanenttinesteeseen, tässä tuotteessa on käytetty tuota Silk Proteinia.)


    a.  Hiukset pestään jos ne ovat erittäin likaiset tai rasvaiset. Tuote levitetään aina kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin. Levitä Hair Straightener harjan avulla osio osiolta, alkaen niskasta. Älä levitä Hair Straighteneria 0,5cm:ä lähemmäs hiuspohjaa. Kampaa hiukset huolellisesti läpi. Vaikutusaika on 5-20min riippuen hiusten rakenteesta. Max. vaikutusaikaa ei saa ylittää missään tapauksessa! Tarkista aika ajoin pysyvätkö hiukset suorina. Vaikutusajan jälkeen, kampaa hiukset suoriksi osio osiolta harvalla kammalla. Älä venytä hiusta. Kampaaminen ei saisi ylittää 5 min:a. Huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä väh. 5 min, kunnes voide on täysin huuhtoutunut. Pyyhekuivaa hiukset. Levitä Fixing Balm tasaisesti hiuksiin huolellisesti kammaten 10 min:ksi.


3. Väriä ja Kiharaa kirjassa kerrotaan enemmän suoristamisesta emäksisellä aineella. Useimmiten työ tehdään jakauksittain, voidemainen tuote levitetään siveltimellä ja osio kammataan suoraksi. Vahva emäs katkaisee hiuksen rikkisidoksia sekä keratiiniketjuja. Vahvojen emästen pH on 13-14. Useimmiten emäksin on natriumhydroksidi (sodium hydroxide). Vahvalla emäksellä suoristaminen voi olla vaarallista asiakkaan hiuspohjalle sekä parturi-kampaajan iholle. Asiakkaan kasvojen suojaaminen ja itse tekijän käsien suojaaminen yms. on erittäin tärkeää. Emäksellä suoristaminen on erilaista koska siinä käytetään vahvempia aineita. Permanenttiaineella suoristaminen voi onnistua suoraan kampaamalla ainetta hiuksiin. Videoissa toimitaan eri tavalla kun kirjan ohjeissa.


Tässä video linkki josta voi katsoa miten hiusta suoristetaan käyttäen vahvaa emäksistä ainetta: https://www.youtube.com/watch?v=zysw5EZT5qw.


Videossa kuiviin hiuksiin lisätään Relaxer Creme ainetta lähes koko päähän. Sitten hiukset huuhdellaan huolellisesti. Sitten hän pesupaikalla lisää The Ultimate Hair Treatment ainetta hiuksiin ja antaa vaikutta 2 min. Sen jälkeen aine huuhdellaan pois ja pestään Neutralize Shampoolla. Hiukset huuhdellaan hyvin ja sitten laitetaan Hair Polish ainetta hiuksiin ja föönillä kuivataan. Sen jälkeen hiukset suoristetaan suoristusraudalla. Lopuksi hän laittaa Purr Fect Edges voidetta hiusrajoille jotta ne näyttävät siistiltä.


4. Föönaus ja suoristusraudan käyttäminen eri tuotteiden kanssa voi myös nopeuttaa/auttaa suoristumista. Esim. oikea pesu-, hoito- ja muotoilutuotteiden käyttö saa käsittelyn hiuksen näyttämään asiakkaan toiveiden mukaiselta myös kotikäytössä.


5. a. Permanentin jälkeen on hyvä katsoa missä kunnossa hius on ympäri päätä. Hiusta ei kannata kovasti kammata tai venyttää. Siinä pystyy tarkkailemaan tarvitseeko hius lisää hoitoa yms.


    b. Kun lähtee leikkaamaan permanentti hiusta niin täytyy muistaa ettei leikkaa liian paljon kerrallaan koska se hius nousee kuivuessaan. Sen lisäksi on hyvä tasaisesti kostuttaa hiusta että se on helpompi leikata. On myös tärkeä leikata huonot kohdat pois jos asiakas siihen suostuu jotta hiukset näyttäisi siistiltä.


    c. Permanentin viimeistelyssä on hyvä käyttää softeria koska se on tarkoitettu kiharalle tukalle. Jos on hyvä leikkausmalli niin hiusten kuivaus ei ole tarpeellinen, ellei asiakas itse sitä halua/tarvii. Kiharat näyttää kauniilta kun ne saavat luonnollisesti kuivata eikä niitä liikaa käsitellä yms. Hyvää moussea voi hellästi puristella hiuksiin jotta kiharat tulisivat kauniisti esille.


    d. Kiharalle hiukselle sopii kiharan puristeluun ja kiharan kimmoisuuteen suunniteltuja tuotteita sekä rasvamaisia ainesosia sisältävät hoitovalmisteet (Esim. Four Reason Black Edition Fiber Mousse tai Paul Mitchell Flexible Sculpting Foam). Pesu ohjeet riippuu ihan asiakkaan hiuksen kunnosta ja mikä niihin parhaiten sopii. Sileään hiukseen sopivat pintaa silottavat tuotteet. Mitä paksumpi ja karheampi hius, sitä rasvaisempi tuote hiukseen voidaan suositella. Suoristusrauta on hyvä muotoiluväline ylläpitää suoristusta.


6. Tässä videossa tehdään miesten permanentti: https://www.youtube.com/watch?v=6K3_BJ-taqM.


Videossa kammataan asiakkaan kosteat hiukset taakse ja aletaan rullaamaan ainoastaan päällisosaa. Kampaaja käytti kahta eri kokoista rullaa ja laittoi rulla vierekkäin. Uskoisin että tähän sopisi hyvin tiiliskivi tekniikka. Rullauksen jälkeen hän suojasi asiakkaan vanunauhalla ja laittoi permanenttiainetta hiuksiin. Sitten hän laittoi kelmun hiuksiin jotta lämpö olisi tasainen. Vaikutusajan jälkeen asiakas meni pesupaikalle jolloin hiuksiin lisättiin kiinnitysaine. Vaikutusajan jälkeen hiuksista otetaan rullat pois ja lisätään lisää kiinnitysainetta hiuksiin. Hiuksia hellästi puristellaan ja annetaan aineen vaikuttaa. Sitten kiinnitysaine huuhdellaan pois. Sen jälkeen hän leikkasi hiukset niin että sivut jäi aika lyhyeksi ja päällisosa pidemmäksi. Lopputulos oli siisti mutta odotin että siinä olisi ollut enemmän kiharaa. Varmaankin miesten permanentissa on hyvä katsoa miten ne eri osat yhdistyy, esim. hyvän leikkauksen avulla.


7. Sanoisin että oppimisprosessi on ollut aika vauhdikas. On ollut paljon tekemistä ja joskus on tuntunut vaikealta. Toisaalta olen tykännyt opinnoistani ja yrittänyt tehdä niitä tehtäviä sen mukaan mitä pystyn. Osa tehtävistä on ollut vaikeita mutta toiset helpompia. Olen nauttinut permanentin tekniikoista ja rullauksesta. Värjäämistä kaipaisin enemmän, varsinkin harjoittelua koska siinä  koen että olen selkeästi jäljessä muita. Naisten hiusten leikkauksia on ollut mukavasti, tosiaan osa niistä ollut aika haasteellisia. Siitä huolimatta olen paljon oppinut ja tiedostanut miten tehdä asiat erilaisesti yms. Naisten tasoitus leikkaus sujuu aika mukavasti ja kerrostuksetkin alkavat onnistua paremmin. Permanentit ovat olleet mukavia ja niitä odotan kokeilla oikealle asiakkaalle. Ensi vuonna toivon että pääsen sellaiseen paikkaan jossa voin tehdä leikkauksia, värjäyksiä ja permanentteja oman osaamisen mukaan ja saada samalla ohjausta. Etenkin leikkaukset ja värjäykset ovat sellaisia asioita joihin edelleen tarvitsen ohjausta/apua. Toivon että saan varmuutta tulevan vuoden aikana tekemään asioita itse ja että osaisin paremmin hahmottaa eri leikkauksia, tekniikoita, värjäyksiä yms. Odotan ihan innolla tulevaa opiskelu vuotta, mutta olen myös iloinen että saan kesän olla perheen kanssa. :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti