tiistai 2. toukokuuta 2017

Värien vuodenajat, värit muodin pyörässä ja värien tyylianalyysi

1. Muotia kuvailtiin yhdessä artikkelissa näin: "Muoti on jatkuvasti tulossa, eikä oikeastaan koskaan täysin läsnä. Muoti onkin jatkuvaa aaltoliikettä: ensin tulevat hiljaiset signaalit, joita muodin edelläkävijät tulkitsevat ja ottavat omakseen. Tämän jälkeen suuret massat omaksuvat muotivirtauksen, joka kyllästymisen jälkeen taas hiipuu. Siinä vaiheessa edelläkävijät ovat jo uusien virtausten vietävänä" (Lähde:http://www.klingel.fi/naistenhaku/mitae-muoti/).


Muoti on lyhytaikaista vaatetus/hiustyyliä sillä se muuttuu sesonkien mukaan. Kuten Gabrielle "Coco" Chanel on sanonut, "muoti muuttuu, tyyli pysyy."  Tyyli syntyy sisältä, ihmisen persoonallisuudesta. Tyylillä voidaan ilmaista ajatuksia, asenteita ja tunteita. Eri elämäntilanteet ja tapahtumat voivat vaikuttaa tyyliin. Se on tapa ilmentää itseään ja asenteitaan. Tyyliä voi myös opetella ja harjoitella. Eri tyylejä ovat: pelkistetty/luonnollinen, klassinen/mannermainen, trendikäs, moderni, romanttinen/naisellinen, kokeileva/erikoinen/taiteilija ja boheemi. 

Pelkistetty/luonnollinen tyyli on yksinkertainen, rento ja käytännöllinen. Klassinen tyyli arvostaa laatua enemmän kuin määrää. Ajattomuus ja tyylikkyys ovat tärkeitä. Trendikäs tyyli on muodin suurkuluttaja, sillä se muuttuu muodin mukaan. Moderni on usein muodin edelläkävijä. omaperäinen, huomiota herättävä tyyli. Ulkoinen olemus on tärkeä. Romanttinen/naisellinen tyyli korostaa naisellisuutta ja kauneutta. Hiukset ovat usein naiselliset ja ehostuksiin nähdään vaivaa. Kokeileva/erikoinen/taiteilija on yksilöllinen ja uutta luova tyyli. Usein siihen liittyy mielenkiintoiset ja yllättävät yhdistelmät. Boheemi tyylissä on usein vaatteiden väljyys  ja mukavuus, printti ja kukkakuosit, maksi-tunikamekot yms. käytössä.







(Lähteet:
1.https://pukeutumisopas.com/tyyli-ja-pukeutuminen/
2.http://www.klingel.fi/naistenhaku/mitae-eroa-on-muodilla-ja-tyylillae/
3.http://www.klingel.fi/naistenhaku/mitae-muoti/)







2a. Muodin pyörän avulla voidaan määritellä asiakkaan halukkuus tulla huomatuksi hiustensa vuoksi. Richard Corsonin luoma muodin pyörä on lähinnä ollut teatterikampaajien käytössä. Sen avulla on voitu suunnitella eri rooleihin sopivat hiukset. Ihmisten hiustyyli voidaan jakaa neljään ryhmään: muodikas, konservatiivinen, persoonallinen ja omaperäinen.




Muodikas hiustyyli on se ryhmä johon muita ryhmiä verrataan. He ovat ne edelläkävijät joita laajemmat massat seuraavat ja tähän ryhmään kuuluu se uusin hiusmuoti/trendi.




Konservatiivinen hiustyyli on yksinkertainen ja siisti. Se noudattaa muotia hillitysti eikä herätä liikaa huomiota.




Persoonallinen hiustyyli on toisinajattelijoiden ryhmä. Hiustyylin tavoite on ilmaista omaa persoonallisuutta eikä kopioida/seurata muotia.




Omaperäinen hiustyyli on huomiotaherättävä, erilainen ja henkilökohtainen.


Muodikkaat ja omaperäiset hiustyylit ovat huomionhakuiset. Persoonalliset ja konservatiiviset hiustyylit ovat huomiotakarttavat. Sitten persoonalliset ja omaperäiset hiustyylit ovat muodista riippumattomia. Sen lisäksi muodikkaat ja konservatiiviset hiustyylit ovat muotitietoisia.



2b. Muodin pyörää voi hyödyntää ammatissa koska sen avulla voi määritellä mihin ryhmään asiakas sijoittuu. Esimerkiksi asiakkaan tyylistä, eleistä ja pukeutumisesta voi paremmin hahmottaa mihin ryhmään asiakas kuuluu. Sen mukaan voi paremmin asiakkaalle ehdottaa mahdollisia hiustenleikkauksia yms.




3.
 ALONE IN MONTMARTRE:
 
Tämä hiustenleikkaus ja värjäys menisi konservatiiviseen ryhmään. Hiustenleikkaus ja värjäys ei ole liikaa huomiotaherättävä, mutta silti tyylikäs.

Fussy: A Website For Cosmos @getfussy Instagram photos | Websta:





Tämä hiustenleikkaus ja väri oli mielestäni persoonallinen. Se herättää huomiota persoonallisuudellaan, koska väri ja hiusten muotoilu eivät ole niin yleiset.

22 Trendy and Tasteful Two Tone Hairstyle You’ll Love | PoPular Haircuts:




Tämä hiustenleikkaus ja väri kombinaatio on omaperäinen. Väri on räikeä ja huomiotaherättävä. Siili on kuvioitu omaperäisesti.

Soft Apricot colour. Love it.:



Tässä muodikas hiustenleikkaus ja väri. Poskipuna eli blush sävy on tällä hetkellä muodissa. Leikkaus on liikkuva, siinä on eri kerrostuksia. Tällainen hiustyyli ja pastelli sävyt ovat muodikasta Suomessa.

4. Löysin tällaiset kuva kartat jotka oli mielestäni hyvin sopivat värianalyysiin.

 Find out if you are an "Autumn,Summer,Spring or Winter." Skin undertones. What colors do/don't on your complexion. -I'm an Autumn!:



(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/437693657521780137/)


KEVÄT


Silmät- siniset, vihreät, tai kullanruskeat. Esimerkiksi turkoosin siniset, oliivin vihreät ja topaasit.

Hiukset- vaaleat, kullanvaaleat, tai vaaleanruskeat. (esim. strawberry blonde, coppery red, light/medium/deep golden blonde, light/medium/dark golden brown/black with possibly red highlights.

Ihonsävy- ruusuiset posket ja kultainen läpikuultava ihonsävy. (esim. porcelain, light/tan ivory, peach tones, bronze, golden beige)

Värit- kirkkaita, herkkiä ja kultainen pohjasävy. Alla olevasta kartasta paremmin näkyy eri värit jotka sopii kevät ihmiselle. Keväiset värit kuuluvat lämpimään värialueeseen.




Spring color chart  Season Color Analysis - As the seasons change throughout the year your personal season will remain unwavering further enhancing your natural beauty. When you are a spring color type, all clothing in colors of this chart will look great on you.:
(Lähde: https://fi.pinterest.com/pin/174021973080530466/)




Short Haircuts For Thick Hair:
Golden Brown
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/154248355969849286/)




---Stitch fix spring/summer 2017. Floral watercolor skirt nude pumps. Try stitch fix subscription box :) It's a personal styling service! 1. Sign up with my referral link. (Just click pic) 2. Fill out style profile! Make sure to be specific in notes. 3. Schedule fix and Enjoy :) There's a $20 styling fee but will be put towards any purchase!:
Light Blonde, kauniit hempeät keväiset värit
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/23925441749449956/)




KESÄ


Silmät- siniset, vihreät tai harmaanruskeat silmät.

Hiukset- tuhkansävyiset vaaleat hiukset. (esim. light to medium ash blonde or light ash brown, medium to deep ash brown with little red tones, light to medium golden brown)

Ihonsävy- vaalea, sinertävä iho. (esim. pink toned beige, pale neutral beige, rosy/soft beige, pale ivory with peach tones etc.)

Värit- murrettuja, pehmeitä ja niissä sinertävä pohjasävy. Punaisen sävyissä häivähdys sinistä. Kesä värit kuuluvat kylmään värialueeseen. Väri kartasta näkyy paremmin mitkä värit sopii kesä ihmiselle.
 

I'm a summer! Summer color chart - As the seasons change throughout the year your personal season will remain unwavering. When you're a summer color type, all clothing in colors of this chart will look great on you!:
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/370632244309718896/)


Sunny, summer weather sets the perfect backdrop for any wedding. However, an outdoor ceremony risks a makeup meltdown during this time of year:
Siniset silmät ja tuhkansävyiset vaalean ruskeat hiukset. Sopii mun mielestä kesä väreihin.



The perfect floral maxi for spring or summer! Love this entire look! Stitch fix spring summer 2017. #affiliatelink:
Ihanan kesäinen vaatetus ja hiukset.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/244672192236292687/)





SYKSY


Silmät- ruskeat, vihreät tai sinivihreät ( dark brown, dark green, dark hazel, olive green, grey green)

Hiukset- vaaleista tummanruskeisiin tai punertavat. (esim. dark brown or deep chestnut, deep golden blonde to medium golden brown, red or auburn, golden blonde to medium brown with red or blonde highlights)

Ihonsävy- kultainen tai pronssinen, mahdollisesti pisamia. (esim. ivory, golden beige, bronze, warm beige, neutral/pale/light beige)

Värit- kylläisiä, murrettuja sävyjä, oranssinen tai kultainen pohjasävy. Syksy myös kuuluu lämpimään värialueeseen.


Autumn color chart   Season Color Analysis - As the seasons change throughout the year your personal season will remain unwavering further enhancing your natural beauty. When you are an autumn color type, all clothing in colors of this chart will look great on you.:
(Lähde: https://fi.pinterest.com/pin/327777679114476273/)


The Sunlit Soft Autumn is soft, light, muted Autumn with a sunkissed warmth to it. New Pretty Your World category by Lora Alexandra:
Golden blonde with highlights, and green eyes.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/467811480027931792/)


Outfit: A Stroll Through Autumn Leaves:
Oranssin/punertavat hiukset ja harmaa/vihreän näköiset silmät. Vaatetus ja hiukset sopii niin hyvin syksyn väreihin.
(Lähde: https://fi.pinterest.com/pin/536702480579042747/)


TALVI


Silmät- tummanruskeat, siniset tai vihreät. (esim. bright blue, violet, emerald green, charcoal grey, dark blue, black, brown-black, dark hazel)

Hiukset- tummanruskeat tai mustat (blue/black, silver, salt and pepper, no red or gold tones, medium brown, black/brown, steel grey)

Ihonsävy- vaalea tai oliivinvärinen iho (esim. milky white, pale olive, deep brown, black, light neutral beige, pale-very pale beige)

Värit- kirkkaat ja syvät värit, pohjaväri sinertävä. Talvi värit näkyy kartasta. Talvi värit kuuluvat kylmään värialueeseen.

nurladiel - Google Search:


character inspiration, young adult, story inspiration, black hair:
Tummat kylmän sävyiset hiukset ja vihertävät silmät. Sopii hyvin talvi väreihin.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/513340057504982499/)

Going big with the layers? Keep your color palette dark & neutral to avoid reduce the look of bulk.:
Tummat hiukset, silmät ja ihonsävy. Väri yhdistelmä vaatteissa sopii talven väreihin.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/221661612887703581/)












(Lähteet joita käytin kaikkiin värivuodeaikoihin oli nämä: 1.http://stylistijohanna.blogspot.fi/2014/04/varivuodenajat.html
2. https://fi.pinterest.com/pin/437693657521780137/)


5. 
 a. Työsuunnittelu on erittäin tärkeä osa työvaihetta. Se kestää oman ajan että hyvin hahmottaa ja ymmärtää mitä asiakas toivoo omille hiuksilleen. Asiakkaan kuunteleminen on erittäin tärkeä, koska sen perusteella pystyy myös ammattilaisena suositella mikä sopisi asiakkaalle, ottaen huomioon hänen toiveet. Jos yrittää edetä liian nopeasti, voi olla että lopputulos on ihan erilainen kuin mitä asiakas olisi halunnut. Sen lisäksi voi olla vaikea edetä värjäyksissä/hiusten leikkauksissa, jos ei täysin hahmota lopputulosta. Vuorovaikutus asiakkaan kanssa ja hänen mielipiteet ovat olennaisia ottaa huomioon.

b. Mitkä ovat toivomuksesi? Mistä hiustyylistä/leikkauksesta olet tykännyt? Onko sinulla kuvaa siitä hiustyylistä jota haluaisit? Miten viimeksi leikattu malli on sinua palvellut?

c. Asioita joita havaitsen työn suunnittelun aikana: asiakkaan vartalon ja pään osien muodot, asiakkaan värit (iho, silmät, hiukset, vaatteet), asiakkaan muodikkuuden tarpeet, ja asiakkaan tyyli/persoonallisuus.

d. Tyylisuosituksella tarkoitetaan sitä kun ammattilainen suosittelee asiakkaalleen mitkä hiukset/hiustenleikkaus/värit hänelle sopii.

(Lähde: Mirva Muona: Hyvännäköinen kirja, sivut 82-85)

6.
a.Tyylisuunnittelun avulla voidaan asiakkaalle valita niitä värejä hiuksiin jotka saavat heidän ihon näyttämään hyvinvoivalta ja silmät kirkkaalta. Hiustenleikkaus malleilla ja tummuusasteilla voidaan korostaa asiakkaan naisellisuutta tai miehekkyyttä.

b. Asiakkaan luonnolliset värit voidaan analysoida katsomalla hänen ihonsävyä, silmien ja hiusten väriä. Sen jälkeen voi miettiä mitä leikkausmalleja tai värejä asiakkaalle voisi suositella.

c. Tumma vie kauemmas ja tuo kokemuksen painavuudesta, varjosta, alapuolella olosta, uppoamisesta, litteydestä ja pienuudesta. Tämä alla oleva kuva mielestäni kauniista luo varjoja otsaan ja hyvin työ asiakkaan silmän värit esille.

GORGEOUS make-up so fresh and pretty!  Great pixie cut!:


Love love love this bob cut!:
Tässä kuvassa leikkausmalli ja väri kaventaa asiakkaan kasvoja. Se myös luo illuusion että kasvot olisi kauempana.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/487444359638611075/)

d. Vaalea hius tulee lähemmäs ja vaaleat värit ovat kevyitä, nousevia ja valoisia.


This is how my hair looks when I let it dry naturally. I need to start wearing it more natural more often.:
Tässä kasvot tulevat lähemmäksi ja hiukset nousevat kauniisti. Väri tuo asiakkaan silmän värin esille.


light ash blonde short asymmetric hair - Google Search:
Minun mielestäni tämä hiustenväri ja leikkaus antaa illuusion että kasvot ovat pyöreämmät kun mitä ne oikeasti ovat. Hiukset ovat kevyet, nousevat ja valoisat.
(Lähde:https://fi.pinterest.com/pin/370772981807133050/)


     



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti