sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Havaintoja kampaamossa

Haluaisin kertoa hieman minkälaisia havaintoja olen täällä tehnyt. Olen huomannut että täällä erityispitkät hiukset ovat yleisempiä kun Suomessa. Föönaus tekniikka on erilainen ja itselle aika haasteellinen. Hiuksiin ei ylensä laiteta mitään muotoilu tuotteita. Värjäyksissä käytetään enimmäkseen 9% ja 12% mutta 6% tummissa sävyissä. Muotoilusaksia ei oo käytettyn hiustenleikkauksissa, enimmäkseen pointtaustekniikka. Hiustenpesussa on rajummat otteet, sanoivat ettei tunnu päänahassa jos ei paina kovemmin. Yleisesti sanoen on enemmän tuuheutta ja kiharaa hiuksissa. Turvallisuus ja hygenia taso erilainen. Folioita käytetään uudestaan, hanskat ovat aika ohuet, ei oo niskaliina, ei työvaatteita/kenkiä, siveltimet meikkaukseen pestään noin kerran kuukaudessa. Yksityisyys on tässä kampaamossa tärkeää. Se on oppimisen kannalta haasteellinen koska kaikki ei halua siihen toista ihmistä seuraamaan. 


Olen saanut tehdä muutaman lapsi asiakkaan mutta ei ole niistä kuvia. Olen tehnyt neljälle pojalle (n.10v) huppuraidat. Täällä on  nyt alkanut pitkä loma lapsille joten vanhemmat antavat heidän värjätä yms. Sitten kun palaavat kouluun, uuteen lukuvuoteen tammikuussa pitää taas värjätä mustaksi. Sain mahdollisuuden myös leikata yhden 8v tytön hiukset. Se oli aika haasteellista koska oli äiti ja lisäksi kaksi muuta naista seuraamassa. Kaikilla oli omat mielipiteet mitä he halusivat, joten oli erittäin haasteellista ymmärtää mitä alkaa toteuttamaan. Tytöllä oli suht pitkät hiukset ja halusi reilusti lyhyemmät. Tein sellaisen polkka tukan, takaata hieman pidempi ja edestä vähän lyhyempi ja kevyen kerrostuksen. Tyttö oli niin iloinen ja hymy valtasi kasvot, mutta aikuisista en ollut ihan varma. Halusivat maksaa vain 5 dollaria leikkauksesta vaikka tukkaa oli kuin aikuisella ihmisellä ja aikaakin siihen meni. Mun ohjaaja sanoi että hän ei suosi ottamaan lapsi asiakkaita juuri tämän syyn takia. Monta aikuista tulee katsomaan ja eivät ikinä ole tyytyväisiä yms. Itselle kummiskin jäi pienen tytön hymy mieleen. 


Tässä kuva yhdestä nuorten tapahtumasta jossa olin. Lakkasin noin 10 pienen tytön kynsiä ja olivat niin innoissaan. Kampaamossa on ollut haasteellista, mutta näiden lasten vilpitön iloisuus toi lämpöä sydämeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti