maanantai 24. marraskuuta 2014

Värjäysmenetelmät työssäoppimispaikassa

Kevytvärjäykseen käytetään SensiDO väri sarjaa ja se toimii kevyt/kestoväreissä. Mittasuhteet ovat vain erilaiset. Kestoväri on 1:1, kevytväri 1:2 ja kiiltohuuhtelu 1:3. Eli kevytväreihin laitetaan enemmän hapetetta. 

Vaalentamiseen värinpoistomenetelmällä käytetään vaalennusjauhetta (Simin Blond for ever) tai voidetta (SensiDO sarjan bleaching paste). Jauhe tai voide sekoitetaan hapetteen kanssa ja hapete valitaan sen perusteella, miten monta astetta haluaa vaalentaa. 

Suoravärjäykseen olevat tuotteet työssäoppimispaikassa: (myös kotiin myytävät tuotteet):

Mix and Match 
- Ammoniakiton värihoitoaine, joka saa aikaan yksilöllisen, loistavasti kiiltävän ja elävän hiussävyn. 
-Käyttö: Levitä kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhdo huolellisesti. Kestää noin 6-8 pesua. (Voi sekoittaa omia värejä)

SensiDO Match Color Gloss (Pearl, Platinum, Scarlet, Magenta ja Chocolate)
-  Ammoniakiton värihoitaine, joka lisää hiukseen kiiltoa, parantaa sävyä ja sävyn intensiteettiä. Hiusta vahingoittamaton koostumus uudistaa sävyä värikäsittelyiden välillä. Levitä kuiviin tai pyyhekuiviin hiuksiin, anna vaikuttaa 3-5 min. ja huuhdo huolellisesti. Kestää noin 6-8 pesua. 

CX Corrector Silver Shampoo 
- Hopeashampoo vaaleille, harmaille ja vaalennetuille hiuksille. Poistaa keltaisuutta ja kirkastaa hiusta. Tehokas suoja hiusvärin haalistumista vastaan. Kosteuttaa ja tekee hiuksista kauniin kiiltävät. 
-Käyttö: Levitä kosteaan hiukseen ja vaahdota. Anna vaikuttaa 1-5 min. ja huuhtele hyvin. 

Haastattelin Vaikea ja hän sanoi, että lopputulos on mukavinta värjäyksessä, etenkin jos se on onnistunut hyvin. Hän sanoi käyttävänsä kestovärejä eniten. Kaikkein haastavinta värjäyksessä on, jos tyvin ja latvan lähtökohdat ovat ihan erilaisia. Eli haaste on saada tasavärinen lopputulos. Kouluaikana kannattaa hyvin opiskella miten eri värit rakentuu toistensa päälle. (eli väriteoriaa kannattaa opiskella hyvin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti